Rabu, 13 Mei 2009

Gatal mulut???Realiti dan fantasi...

Kalau lelaki handsome pendiam Perempuan akan cakap:: woow, cool giler...
kalau lelaki tak handsome pendiam Perempuan akan cakap: eh perasan bagus...
kalau lelaki handsome berbuat jahat Perempuan akan kata: nobody's perfect
kalau lelaki tak handsome berbuat jahat perempuan akan cakap: memang.... muka pun macampecah rumah!
kalau lelaki handsome menolong perempuan yg diganggu
perempuan akan cakap: wah.. machonya.. macam herofilem!
kalau lelaki tak handsome menolong perempuan yang diganggu
Perempuan akan kata: entah2 kawan dia...
kalau lelaki handsome dapat perempuan cantik perempuan akan kata: sepadan sangat...
kalau lelaki tak handsome dapat perempuan cantik
perempuan akan kata: mesti kena bomoh perempuan tuh!
kalau lelaki handsome ditinggal kekasih
perempuan akan kata: jangan sedih, kan saya ada..
kalau lelaki tak handsome ditinggal kekasih
perempuan akan kata:...(terdiam, tapi telunjuknya meliuk-liuk dari atas ke bawah, patutlah, tengok saja luarannya)...
kalau lelaki handsome penyayang binatang perempuan akan cakap: perasaannya halus... penuh kasih sayang
kalau lelaki tak handsome penyayang binatang
perempuan akan cakap: sesama keluarga memang harus menyayangi...
kalau lelaki handsome bawa BMW perempuan akan cakap: matching... hebat luar dalam
kalau lelaki tak handsome bawa BMW perempuan akan cakap: bang, bosnya mana?...
kalau lelaki handsome tak mau bergambar perempuan akan cakap: pasti takut kalau2 gambarnya tersebar
kalau lelaki tak handsome tak mau bergambar
perempuan akan kata: tak sanggup melihat hasilnyaya?...
kalau lelaki handsome menuang air ke gelas perempuan
perempuan akan cakap: ini barulah lelaki gentlemen
kalau lelaki tak handsome menuang air ke gelas perempuan
perempuan akan cakap: naluri pembantu, memangbegitu....
kalau lelaki handsome bersedih hati
perempuan akan cakap: let me be your shoulder tocry on
kalau lelaki tak handsome bersedih hati
perempuan akan kata: kuat nangis!! lelaki ke bukan ni?

Adakah ciptaan seseorang ini adalah KALAU-KALAU?
Tiada alasan untuk kita merendahkan seseorang,kerana diri kita ini adalah cermin yang kita sendiri kadang-kadang terlupa bagaimana kita sebenarnya?

Setiap kekurangan tetap ada kelebihan dan setiap kelebihan pasti ada kekurangan.Lelaki perempuan dicipta untuk menjadi pelengkap kehidupan yang penuh dengan warna-warni ini.

Bersyukurlah pada ciptaan yang MAHA ESA...

Tiada ulasan:

Move On It...

Assalamualikum dan salam sejahtera... Bila bergerak ke hadapan ada musuh, Bila berundur ke belakang juga ada musuh.. Apabila ke hadapan b...