Ahad, 8 Mei 2011

Sentuhan Masa Kita...

Hari ini bukan semudah semalama untuk bergelar manusia sempurna...
Sesekali melangkah maju, langkah tersandung jatuh...
Sesekali melangkah gagah, tersenyum megah...
Semua itu keadaan yang memerlukan pengorbanan, kesabaran dan air mata...
Selagi prinsip hidup berada dilandasan yang betul...
Usah gusar pada anugerah Allah...
Anggaplah sesekali dugaan itu sekadar mematang dan mengajar kita...
Mengajar kita bangun dari kejatuhan dan seterusnya menjadi manusia berhati sempurna...
Sesungguhnya sentuhan masa kita adalah kita selamanya...26.02.08

4 ulasan:

jatt berkata...

ne...lagu frust ne...pe hal lak...bomba kat sebelah menara persekutuan air keroh ne havoc jer mcm ade ko tak join ker bro...

Ilham berkata...

Ilham to jatt:

Bukan lagu frust bro...Bnyk makna tu...Setiap org baca ada maksud tersendiri...n9 pun bz bro..dean bru setel lead Ulu Bendul...Mcm2 ado

jatt berkata...

budak yg lemas kat ulu bendul tu dah jumpa lum bro...aku bru plan ne ge sana ngan famili sekali dpt berita terus tak jadik pegi...kesian...sedih baca berita tu...

Ilham berkata...

Masih belum jumpa bro...Boleh dtg tp perlu berhati...Roger la kalau ke sana, area sy tu

SINGKATNYA MASA...

Assalamualaikum wbt... 1. Kejar apa yang hendak dibawa,  jangan dikejar apa yang ingin ditinggalkan... 2. Angan-angan yang panjang,  sedan...